Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Hip-hip hurrá!

2021. február 05. 12:29 - Karmak

cinefest_banner.jpg

Hatalmas öröm hír! A Válaszúton bekerült a 17. Miskolci CineFest Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjába.  Találkozzunk 2021 szeptemberében Miskolcon! �
Dátum: 2020. június 20.

JÁTSZÓHÁZI ROKKENDROLL - Eszter-lánc mesezenekar hivatalos klip

2021. február 05. 12:11 - Karmak

Jótékonysági videoklip az Eszter-lánc Mesezenekarral

Az Eszter-lánc mesezenekar új lemezének, a Játszóházi rokkendrollnak a megjelenését egy jótékonysági akcióval ünnepelte, melyhez egyesületünket kérte fel partnernek. A klip elkészítésére meghívtunk egy busznyi gyermeket is Tarnabodról egy napra egy budapesti játszóházba, ahol egész nap együttmuzsikáltunk, együttjátszottunk és közösen forgattunk. Így született meg ez a klip, amire nagyon büszkák vagyunk. Reméljük ti is szeretni fogjátok! :)

 

Dátum: 2019. december 25.

Egy utcazenész karácsonya

2021. február 05. 12:05 - Karmak

Az Északi Támpont karácsonyi mikroporjektje.
Készítette Chilton Flóra és Tóth Bálint
Támogató: szeretlekmagyarorszag.hu 

Endre 15 éve érkezett Tiszaadonyból Budapestre. Édesanyja 8 évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta már nem vágyik vissza a szülőfalujába. Sosem volt hajléktalan, mert minden nap megkeresi az utcán a gitárjával az aznapi szállásra valót. Mivel nem dohányzik és nem is iszik, így a bevétel tisztán megmarad a lakbérre, az élelmiszerre, na és a munkához nélkülözhetetlen gitárhúrra… A filmforgatást követően megleptük Endrét egy a Budapest Minden Ingyen Facebook Csoport tagjainak segítségével beszerzett elektroakusztikus gitárral. 

Dátum: 2019. december 23.

Megvan az Északi Támpont harmadik Honorkája is!

2019. november 08. 15:10 - Karmak

A mai napon Chilton Flóra átvehette az Északi Támpont történetének harmadik Hégető Honorka Díját. Ez az egyik olyan média díj, amit ha megkapunk mindig különsen büszkék vagyunk.

Az első ilyen elismerést 2014-ben Vidos Mihály a Karmák című filmsorozatnak a Gaál Családot bemutató epizódjáért vehette át.

A második Honorkát 2016-ban Bíró Bori szintén a Karmák sorozatban a Józan Babák című filmért hozta el,

Az idei évben pedig az Életrevaló Egyesülettel szoros együttműködésben elkészített Chilton Flóra által rendezett, fényképezett és vágott REZILIENCIA című klipünk kapta a rangos elismerést.

 

2019. máj. 8.

SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT PROGRAM 2018-19

2019. november 08. 13:09 - Karmak

Fiatalok és a környezetvédelem PÁLYÁZAT NYERTESEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Pályázók! 

Nagy örömmel tesszük közzé a Szövetség az Ifjúságért Program által Fiatalok és a Környezetvédelem címmel meghírdetett pályázat nyerteseinek listáját. 

A győztes Pályázóknak ezúton is gratulálunk valamint a programok megvalósításához sok sikert kívánunk!


Azoknak a Pályázóknak is köszönjük a pályázatát akiket most nem tudtunk támogatásban részesíteni, bízunk abban hogy egy későbbi felhívásban az Ő munkájukat is lehetőségünk lesz támogatni. 

A győztes pályázatok részletes listája a "Tovább" gombra katintva érhető el.

2018. december 14.

 

Tovább

"Tegnap délután óta keverem a betont" - jövőt építenek a borsodi gyerekeknek ⎮ KARMÁK

2019. november 08. 13:05 - Karmak

Egy szocmunkáslány, egy gyógypedagódus és egy egyetemi oktató betonozik Hernádszentandráson. Olyan helyet építenek, ahol a következő 30-40 évben foglalkozhatnak a környékbeli gyerekekkel. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson négy éve indult el SZIA InDaHouse program. A szervezet önkéntesei szegény családokban felnövő, óvodás korú és még kisebb gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos foglalkozásokat. Tanítják őket, játszanak velük, fejlesztik a képességeiket, de legfőképpen bizalmat építenek ki bennük a külvilág iránt. Mára már 130 önkéntes foglalkozik négy falu 110 gyerekével. Most pedig még nagyobb fába vágták a fejszéjüket. Közösségi kertet és oktatóközpontot építenek. Adomány alapanyagokból, önkéntes munkával. Olyan helyet, amit szeretettel és csodával töltenek majd meg.

2018. dec. 5.

süti beállítások módosítása