Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Megvan az Északi Támpont harmadik Honorkája is!

2019. november 08. 15:10 - Karmak

A mai napon Chilton Flóra átvehette az Északi Támpont történetének harmadik Hégető Honorka Díját. Ez az egyik olyan média díj, amit ha megkapunk mindig különsen büszkék vagyunk.

Az első ilyen elismerést 2014-ben Vidos Mihály a Karmák című filmsorozatnak a Gaál Családot bemutató epizódjáért vehette át.

A második Honorkát 2016-ban Bíró Bori szintén a Karmák sorozatban a Józan Babák című filmért hozta el,

Az idei évben pedig az Életrevaló Egyesülettel szoros együttműködésben elkészített Chilton Flóra által rendezett, fényképezett és vágott REZILIENCIA című klipünk kapta a rangos elismerést.

 

2019. máj. 8.

SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT PROGRAM 2018-19

2019. november 08. 13:09 - Karmak

Fiatalok és a környezetvédelem PÁLYÁZAT NYERTESEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Pályázók! 

Nagy örömmel tesszük közzé a Szövetség az Ifjúságért Program által Fiatalok és a Környezetvédelem címmel meghírdetett pályázat nyerteseinek listáját. 

A győztes Pályázóknak ezúton is gratulálunk valamint a programok megvalósításához sok sikert kívánunk!


Azoknak a Pályázóknak is köszönjük a pályázatát akiket most nem tudtunk támogatásban részesíteni, bízunk abban hogy egy későbbi felhívásban az Ő munkájukat is lehetőségünk lesz támogatni. 

A győztes pályázatok részletes listája a "Tovább" gombra katintva érhető el.

2018. december 14.

 

Tovább

"Tegnap délután óta keverem a betont" - jövőt építenek a borsodi gyerekeknek ⎮ KARMÁK

2019. november 08. 13:05 - Karmak

Egy szocmunkáslány, egy gyógypedagódus és egy egyetemi oktató betonozik Hernádszentandráson. Olyan helyet építenek, ahol a következő 30-40 évben foglalkozhatnak a környékbeli gyerekekkel. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson négy éve indult el SZIA InDaHouse program. A szervezet önkéntesei szegény családokban felnövő, óvodás korú és még kisebb gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos foglalkozásokat. Tanítják őket, játszanak velük, fejlesztik a képességeiket, de legfőképpen bizalmat építenek ki bennük a külvilág iránt. Mára már 130 önkéntes foglalkozik négy falu 110 gyerekével. Most pedig még nagyobb fába vágták a fejszéjüket. Közösségi kertet és oktatóközpontot építenek. Adomány alapanyagokból, önkéntes munkával. Olyan helyet, amit szeretettel és csodával töltenek majd meg.

2018. dec. 5.

Hihetetlen! Egyik klipünk bejutott a Klipszemlére

2019. november 08. 12:49 - Karmak

Majka és Curtis, Quimby, Palcsó Tomi, Bandor Pisti
Hát az, hogy mindegyiknek ott lesz a videoklipje a 03. Magyar Klipszemlén.
Na de ki az a Bandor Pisti?
Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös klipjének szövegét a BMSZKI M3 Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek írták a jövőképükről.
A klip minimalista stílusban készült. Az egy snittes felvételt Chilton Flóra készítette, a szájdobbal pedig Oláh Edmonod Mizó volt a csapat segítségre.
És akkor név szerint a teljes gyerekcsapat: Bandor Pisti, Horváth Erika, Horváth Máté, Füzes Angéla, Magyar Krisztián, Nagy Patrik , Széles Bálint, Széles Alexandra Kinga

2018. szeptember 28.

3 különdíjat kaptunk a Bujtor Feszten

2019. november 08. 12:44 - Karmak

A IX. Bujtor István Filmfesztiválon négy műfaji kategóriában versenyeztek az elmúlt egy év magyar és koprodukciós alkotásai: játékfilmek, dokumentum- és ismeretterjesztő filmek; animációs, fikciós és kísérleti rövidfilmek, valamint versklipek kerültek vászonra.
Több mint 60 nevezett film közül 25 alkotást válogatott be az augusztus végi balatoni filmes seregszemle előzsűrije a nyilvános vetítések közé.
Az Északi Támpont az Életrevaló Egyesülettel közösen elkészített két versklippel, illetve egy a Szereltelkamagyarorszag.hu -val közösen elkészített dokumentumfilmmel került be a filmversenybe.
Mindhárom versenyfilmünk rendezője Chilton Flóra volt, és valamennyi alkotásunkat a zsűri KIEMELT KÜLÖNDÍJ-al ismerte el.

A három díjazott munka a KARMÁK / BAGázs című kisfilm valamint, a REZILIENCIA és a Hiába is hisztizel című klipek voltak.
Külön öröm számunkra, hogy Chilton Flóra és Csepregi János kollégáink egyéni nevezéseit szintén különdíjjal ismerte el a zsűri.
Valamennyi nyertes alkotónak ezúton is gratulálunk!

2018. augusztus 21.

süti beállítások módosítása