ÉSZAKI TÁMPONT

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Kompromisszumok
film a fiatal felnőttekért

Egy fiatal művész munkavállalási és önmegvalósítási kríziséről szóló filmhez keresünk támogatókat, hogy a film - túlnyomóan fiatal művész - készítőit honorálni tudjuk munkájukért.

k_new_cover.jpg

Miért kérjük a segítségedet:

A magyar rövidfilm-készítésben - főként pályakezdő filmesek esetében - a munka díjazásának lehetősége fel sem szokott merülni. Hazánkban a rövidfilm-forgalmazásra szinte semmi lehetőség, egy készülő film finanszírozása különösen nagy kihívást jelent. Az egyetemi filmkészítés bajtársiasságát hordozzuk, amíg valakinek nem sikerül kitörnie. Így, még ha abban a szerencsés helyzetben is van egy készítő, hogy támogatást kapjon a filmjére, az is csak szűkös keretek között finanszírozza a filmjének elkészülését.

A filmezés összetett, mind fizikai, mind mentális rátermettséget igénylő művészeti ág. Alapvetésnek kellene lennie, hogy az alkotókat megfizetik a befektetett erőfeszítésért. Bár pályakezdő alkotóként mindannyian rengetegszer dolgozunk ingyen, és pályakezdő rendezőként megszoktuk, hogy szívesség alapon hívunk embereket egy projektbe, ez a rendszer nem fenntartható, és sajnos a munkaerő kizsigerelésén alapszik.

Szeretném, ha ez a rendszer változni tudna, emellett pedig szeretnék egy hiteles filmet készíteni. Egy rövidfilm, ami egy fiatal felnőtt művész önmegvalósítási kálváriáját járja körbe, nem teheti meg, hogy nem fizet - a túlnyomóan - fiatal művész készítőinek.

Viszont, hogy ez a film valóban képviselhesse azt, amit az üzenetében hordoz, ahhoz segítségre van szükségünk. A jelen Magyarországában csak összefogással érhetünk el eredményeket. A teljes befolyt adományt a bérekre fordítjuk, hogy minden alkotótársam nyugalomban és teljes koncentrációval végezhesse a munkáját.

A filmről:

A kompromisszum kifejezés definíciója: kölcsönös engedményekkel járó megegyezés

/ alapvető elvek feladásával, megalkuvással járó megegyezés. A definíció ellentmondásosságából rögtön kiderül, mi olyan megterhelő lelkileg a kompromisszummal járó döntéshelyzetekben. Az ember, főként ha felnőtt életének küszöbén áll, és rögtön az egész életét meghatározó döntések elé kerül, hajlamos teljesen megbénulni, és a valódi vágyaival szöges ellentétben elindulni.

Ebben a filmben a divattervező szakot végzett fiatal főhős egy sötét szombati napon három találkozás során szembesül a kompromisszum-hozatal formáival, tétjeivel és következményeivel, és egyre szélsőségesebb állapotban sodródik bele az éjszakába. Kérdés, valójában mennyit is kell feladnia magából, hogy belehelyzekedjen egy elkerülhetetlennek tűnő jövőképbe.

A film a generációk közötti konfliktusokkal, az LMBTQ+ identitiással, és a droghasználat témáival is foglalkozik, azokat a maguk igazságával, és empátiával mutatja be.

A célkitűzés:

Szeretném a fiatal felnőtt kapunyitási pánikot valós formájában és árnyalataival megmutatni. A fő célkitűzésem az, hogy megmutassam, miért sokkal veszélyesebb fiatalon feladni az álmokat, mint amennyire elsőre tűnik.

Ez a film reményeim szerint amellett, hogy belátást enged társadalmi problémákba, beszélgetések elindítója is lesz. Abban hiszek, hogy a társadalmat semmi sem építhetné annyira, mint a képesség, hogy együttérezzünk a melletünk lévők, és a saját magunk küzdelmeivel.

Ha te is így érzel, kérlek, támogass minket!

Andella Mirtill a film írója és rendezője
korábbi rövidfilmjeim, amikkel találkozhattál: Mint egy Haiku, Másokért való Emberek

eszaki_tampont_logo_2022_rgb_kicsi.pngALAPÍTVA 1996

APPY PATRNEREK VAGYUNK

appy_logo_new.png

2022-től tagja vagyunk az Appy Közösségnek.

Etikus adománygyűjtők vagyunk

 easzlogo400px.png

2023-tól tagja vagyunk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének.

Adatkezelési tájékoztató

Az Északi Támpont Közhasznú Egyesület az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásainak való maradéktalan megfelelés érdekében az alábbi adatkezelési tájékoztatást nyújtja a természetes személyek adatainak kezeléséről.
A részletes tájékoztató elérhető ide kattintva.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Az átláthatóság érdekében az Északi Támpont Egyesület az Országos Bírósági Hivatal honlapján és átláthatósági dokumentumok oldalán keresztül is elérhetővé teszi az "egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény" és a kapcsolódó "a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) kormány rendelet" alapján elkészítendő éves beszámolóit valamint egyéb nyilvános dokumentumait.

JOGI NYILATKOZAT

© Északi Támpont Közhasznú Egyesület Minden, az eszakitampont.hu weboldalon található tartalom az Északi Támpont Egyesület vagy a megjelölt harmadik személyek szellemi tulajdonának minősül. A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások csak az Északi Támpont kifejezett írásbeli engedélyével használhatóak fel, többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé. 

IMPRESSZUM

Cím: 1196 Budapest Zalaegerszeg utca 117.
Telefon: 36 70 365 7245
E-mail: eszakitampont@gmail.com
Internet: eszakitampont.hu
A céget bejegyző hatóság: Fővárosi Bíróság
Nyilvántartásiszám: 01-02-0007440
Adószám: 18085019-1-43
Filmelőállítói reg. szám: NFM/2218/2017 
Felelős szerkesztő: Tóth Bálint
Tárhelyszolgáltató: Blog.hu

süti beállítások módosítása