ÉSZAKI TÁMPONT

Történeteinktől jobb lesz a világ.

A könyv a mi fegyverünk / adománygyűjtés

kampany_boritokep_v2.png

A rövidfilmekből álló “fiatal felnőtt trilógia” harmadik epizódjában minden a demokrácia és a közösség körül forog: a történet, a forgatás módja, és a finanszírozás is.

 

Kampányvideó

 


 

Itt tudod az "A könyv a mi fegyverünk" című filmet támogatni:

 

 

 

Az adományok tervezett felhasználása

 

2_kicsi.png

Független filmesként a közösségünk erejére van szükségünk ahhoz, hogy összeálljon új alkotásunk anyagi háttere. Olvass tovább, hogy miért érdemes minket támogatni!

 

A projekt bemutatása

 

1. A film 

 

Egyedülálló módon rövidfilmekből alkotunk trilógiát, elkészítve a külföldi fesztiválokon is bemutatott, idén nyáron streamingre kerülő Budapest, zárt város (2021) és a középiskolai prevenciós foglalkozásokon is vetített Ki mint veti ágyát (2023) folytatását. 

A harmadik epizód, A könyv a mi fegyverünk szintén a szélesebb társadalom kérdéseit tematizálja fiatal felnőttek megélésein és megküzdési stratégiáin keresztül. Az identitáskereső generációs film és a női felnövéstörténet főszereplői, Peti és Noémi ezúttal új tagjai egy fiktív szakkollégiumnak, amelynek a nyári táborában játszódik a filmünk. A demokratikus, önképző intézményt az ő szemükön keresztül ismerjük meg, ahogy a hedonista budai srácnak igencsak más beilleszkednie, mint a munkáscsaládból jövő, első generációs értelmiségi lánynak. 

 

Független filmet készítünk egy független közösségről, ami elkötelezett a vita kultúrája, a társadalom megismerése és formálhatósága mellett. A tartalommal teljes összhangban, munkánk a részvételi alkotás elveit követi: a forgatókönyv társalkotói és a film mellékszereplői ilyen, az oktatással kitörési lehetőséget biztosító kollégiumok jelenlegi és korábbi tagjai. A forgatás helyszíne egy rejtett zöld folt a VIII. kerület közepén, egy ökokertként működő, még beépítetlen grund.

 

2. Az adománygyűjtés

 

A 30-40 perces filmünk optimális költségvetése 5 millió forint. Ezt az összeget három fő forrásból fogjuk fedezni: az Adjukössze-kampány mikroadományaiból, vállalati adományokból, illetve civil- és kulturális egyesületek támogatásaiból. Ezért van, hogy itt az optimális büdzsé 10 százalékát, 500 000 forintot tűztünk ki célként.

 

3. A stáb 

 

Szőke Abigél az Akik maradtak (2019), a Nyugati nyaralás (2022) és A besúgó sorozat (2022) főszereplője. Katona Péter Dániel az SZFE-n végzett, jelenleg az Átrium színésze, a 2023 őszén megjelenő Tündérkert sorozat főszereplője. 

 

Konkol Máté filmrendező, vágó. Egyetemi évei alatt dolgozott Hajdu Szabolcs asszisztenseként az Ernelláék Farkaséknál (2016) forgatásán, majd Nemes Jeles László mellett a Napszállta (2018) készítése során is. Első rövidfilmjei – Kikelet (2016); 19 perc, 56 másodperc (2018); Vakáció (2020) – után kezdte meg a most lezáruló “fiatal felnőtt trilógiát”, amivel célja, hogy metssze egymást a filmkészítői, a szociális szervezői és a pedagógiai tevékenysége.  

 

Papp Tamás operatőr a FreeSZFE mesterszakán végzett. Dolgozott a Napszállta készítése során Erdély Mátyás asszisztenseként, majd kameramanként a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020) és Az unoka (2022) forgatásán Maly Róbert operatőr mellett. Legutóbb az Oscar-díjas Greig Fraser asszisztenseként dolgozott a Dűne folytatásán.

 

Muchichka László a közösségi finanszírozásból készült sci-fi, A Karantén Zóna (2022) egyik producere, Tóth Bálint az Északi Támpont Közhasznú Egyesület elnöke, esélyegyenlőségi szakértő, az egyesület társadalmi szemléletű filmjeinek (Válaszúton, Nefelejcs, Széllel szemben, Még emlékszem) producere.

 

Bízunk benne, hogy filmünk eszmeisége és stábunk szakmai háttere meggyőzött Téged is arról, hogy érdemes mögénk állnod. Kérjük, támogass minket!

eszaki_tampont_logo_2022_rgb_kicsi.pngALAPÍTVA 1996

APPY PATRNEREK VAGYUNK

appy_logo_new.png

2022-től tagja vagyunk az Appy Közösségnek.

Etikus adománygyűjtők vagyunk

 easzlogo400px.png

2023-tól tagja vagyunk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének.

Adatkezelési tájékoztató

Az Északi Támpont Közhasznú Egyesület az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásainak való maradéktalan megfelelés érdekében az alábbi adatkezelési tájékoztatást nyújtja a természetes személyek adatainak kezeléséről.
A részletes tájékoztató elérhető ide kattintva.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Az átláthatóság érdekében az Északi Támpont Egyesület az Országos Bírósági Hivatal honlapján és átláthatósági dokumentumok oldalán keresztül is elérhetővé teszi az "egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény" és a kapcsolódó "a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) kormány rendelet" alapján elkészítendő éves beszámolóit valamint egyéb nyilvános dokumentumait.

JOGI NYILATKOZAT

© Északi Támpont Közhasznú Egyesület Minden, az eszakitampont.hu weboldalon található tartalom az Északi Támpont Egyesület vagy a megjelölt harmadik személyek szellemi tulajdonának minősül. A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások csak az Északi Támpont kifejezett írásbeli engedélyével használhatóak fel, többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé. 

IMPRESSZUM

Cím: 1196 Budapest Zalaegerszeg utca 117.
Telefon: 36 70 365 7245
E-mail: eszakitampont@gmail.com
Internet: eszakitampont.hu
A céget bejegyző hatóság: Fővárosi Bíróság
Nyilvántartásiszám: 01-02-0007440
Adószám: 18085019-1-43
Filmelőállítói reg. szám: NFM/2218/2017 
Felelős szerkesztő: Tóth Bálint
Tárhelyszolgáltató: Blog.hu

süti beállítások módosítása