ÉSZAKI TÁMPONT

Történeteinktől jobb lesz a világ.

My Back Story (Hamarosan)

Bemutató: 2022 

Dorottya, egy visszahúzódó 15 éves lány, aki négy éve gerincferdüléssel küzd. Szülei elkötelezetten támogatják lányukat a betegség nehézségeiben, azonban a család élete fordulóponthoz érkezik. Dorottya állapota olyan súlyossá válik, hogy már nem marad más lehetőség a gyógyulására, csupán a rettegett gerincműtét. 

A gerinckorrekciós műtét napjaink egyik legbonyolultabb orvosi beavatkozása, amelyet gyermekeken végeznek, lehetséges következményei közé tartozik a bénulás, sőt a halál is.

A szülőknek mindezek tudatában kell a végső döntést meghoznia és vállalkozni a család életének egyik legnagyobb próbatételére.  De hogyan tudják a félelmeiket elrejteni, lányukban és egymásban a lelket tartani, hogy kitartsanak az út végéig ami Dorottya számára a testi és lelki felépülést egyaránt jelentheti? 

A film célja: 

A gerincferdülés a gerinc kóros deformálódását jelenti. Kutatások alapján a lakosság körülbelül 3-5%-át érinti. A betegség döntő részben lányokat érint és 13-16 éves korban lévő növekedési időszakban válhat kritikussá. Pont akkor torzítja el a testet amikor a testkép nagymértékben formálódik és különös jelentőséggel bír. A betegség tehát nem csak testi, de súlyos lelki teher is az ebben érintett tinédzserek számára. 

A My Back Story - gerincműtét testközelből című film betekintést nyújt egy összetartó család reményekkel teli küzdelmébe ahogy elindulnak a felépülésig vezető rögös úton. Bepillantást nyújt a sebészek elhivatott munkájába, egy tini lány testi-lelki átváltozásába.  A film fő célja, hogy a gerincműtét előtt álló gyerekeket és családjukat bátorítsa, felkészítse őket az előttük álló út nehézségeire.  

A filmet a Vertebra Alapítvány felkérésére és velük szorosan együttműködve készítettük el.

Főtámogató: Richter Anna Díj

 

Stáblista

Rendező: Chilton Flóra

Producer: Schuster Barbara

Coproducer: Tóth Bálint

Associate producer: Czakó Adorján, Herner Dániel

Fényképezte: Hejüsz Betti, Chilton Flóra, Táborosi András

Hangmérnök: Erős Ádám, Tamási János

Utómunka hangmérnök: Erős Ádám

Zeneszerző: Pongor András

Vágó: Chilton Flóra, Eichner Hanna

Gyártásvezető: Tóth Bálint

Colorist: Chilton Flóra

Produkciós elszámoló: Berkei Éva

 

Fotógaléria

 

 

eszaki_tampont_logo_2022_rgb_kicsi.pngALAPÍTVA 1996

APPY PATRNEREK VAGYUNK

appy_logo_new.png

2022-től tagja vagyunk az Appy Közösségnek.

Etikus adománygyűjtők vagyunk

 easzlogo400px.png

2023-tól tagja vagyunk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének.

Adatkezelési tájékoztató

Az Északi Támpont Közhasznú Egyesület az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásainak való maradéktalan megfelelés érdekében az alábbi adatkezelési tájékoztatást nyújtja a természetes személyek adatainak kezeléséről.
A részletes tájékoztató elérhető ide kattintva.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Az átláthatóság érdekében az Északi Támpont Egyesület az Országos Bírósági Hivatal honlapján és átláthatósági dokumentumok oldalán keresztül is elérhetővé teszi az "egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény" és a kapcsolódó "a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) kormány rendelet" alapján elkészítendő éves beszámolóit valamint egyéb nyilvános dokumentumait.

JOGI NYILATKOZAT

© Északi Támpont Közhasznú Egyesület Minden, az eszakitampont.hu weboldalon található tartalom az Északi Támpont Egyesület vagy a megjelölt harmadik személyek szellemi tulajdonának minősül. A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások csak az Északi Támpont kifejezett írásbeli engedélyével használhatóak fel, többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé. 

IMPRESSZUM

Cím: 1196 Budapest Zalaegerszeg utca 117.
Telefon: 36 70 365 7245
E-mail: eszakitampont@gmail.com
Internet: eszakitampont.hu
A céget bejegyző hatóság: Fővárosi Bíróság
Nyilvántartásiszám: 01-02-0007440
Adószám: 18085019-1-43
Filmelőállítói reg. szám: NFM/2218/2017 
Felelős szerkesztő: Tóth Bálint
Tárhelyszolgáltató: Blog.hu

süti beállítások módosítása