Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Örökzöld történetek

2018. február 01. 10:17 - Karmak

A már online is elérhető az Északi Támpont Egyesület által elkészített Örökzöld történetek című kisfilm-sorozat. A kisfilmek célja bemutatni a FŐKERT tevékenységének különlegességeit, kulisszatitkait, mégpedig olyan szakemberek közérthető tolmácsolásában, akik minden nap Budapest zöldebbé tételén munkálkodnak.

A városi zöldterületek, a parkok és fasorok napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a közbeszédben, így a FŐKERT szerepe kiemelten fontos. Az epizódok mindegyike a FŐKERT szerteágazó tevékenységének egy-egy szeletét dolgozza fel, a tervezéstől kezdve, a faápoláson vagy éppen a természetvédelmi területek kezelésén át az innovatív fejlesztések bemutatásáig.

 

Az egyes kisfilmek stílusa dokumentarista jellegű, céljuk, hogy ismeretterjesztő jelleggel hívják fel a figyelmet a budapesti parkok hasznosságának a sokszínűségére (pl.: közösségi-, szabadidős-, rekreációs-, oktatási helyszínek) és a városi zöldfelületek üzemeltetése révén a FŐKERT által végzett munka jelentőségére. 

A FŐKERT Nonprofit Zrt. Magyarország legnagyobb kertészeti cége és a legidősebb is, 2017-ben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Ugyanakkor szakmai műhely, tudásközpont egyben és leányvállalatai révén széles spektrumú kertészeti tevékenységet folytat.

Az Örökzöld történetek sorozat a következő epizódokból áll:

  1. Budapest virágai (Termesztő- és komposzttelep)
  2. Fadoktorok (Faápolás) 
  3. Innováció és értékteremtés (Tervezés - fejlesztés)
  4. Városi erdészek (Fasorok) 
  5. Zöld szigetek (Parkfenntartás) 

    Az összes film egy helyen megtekinthető: ide kattintva.
süti beállítások módosítása