Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Újabb fődíj a Telefonok sorozatért

2018. január 22. 12:52 - Karmak

Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont közösen vehette át a X. Roma Life Közép-európai Dokumentumfilm Fesztivál egyik fődíját. Az elismerést a Telefonok című filmsorozat Célkeresztben című epizódjával nyertük el. A kisfilmet az Életrevaló Egyesület kezdeményezésére a Bárka Átmeneti Otthonban elő fiatalok aktív közreműködésével az Északi Támpont csapata forgatta le.

roma_life_2017.jpg

A díjazott film egy osztályba új tanulóként érkező lány történetén keresztül a cyberbulling jelenségre, illetve a mobiltelefonon tárolt érzékeny információkból fakadó veszélyekre kívánja felhívni a figyelmet.


Azon túl, hogy kisfilmünk révén a generációs mobiltelefon használat által katalizált tipikus veszélyekre kívánunk konkrét példákon keresztül rámutatni, fontos célunk az is, hogy a projektben szereplő fiatalok megtapasztalják a kisfilmek révén a közös alkotás élményét és az ezzel elérhető társadalmi figyelmet és megbecsülést.
A történet és a dialógusok kialakításában a BÁRKA Kőbányai Átmeneti Gyermekotthonban élő gyermekek aktívan részt vettek, sőt a filmbéli gyermekszereplőket is ők formálták meg.


A rangos elismerést 2014 és 2105 után az idei évben már harmadik alkalommal vehette át egyesületünk.

A film megtekinthető: 

süti beállítások módosítása