Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Megvan 2017 egyik új Karmák hőse

2017. január 26. 12:27 - Karmak

foto.jpg

A 2017-ben megjelenő egyik új Karmák epizód főhőse végzettsége szerint pedagógus, hittanár, szociálpedagógus. Azért esett éppen rá a választásunk mert nagyon nagy szeretettel, empátiával és odaadással végzi a munkáját. Sérült emberekkel dolgozik nap mint nap, és nem csak a munkáját végzi, hanem segíti, támogatja, beragyogja ezeknek az embereknek az életét. Szereti a gondozottakat. A saját szabadidejét is odaáldozva felkészíti őket versenyekre, elkíséri őket és a háttérben szorít azoknak, akiknek nincs más, aki drukkoljon értük. 

A szociális szférának a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szegmensében sokan kiégnek néhány év után, Ő újra és újra tele van energiával, tervekkel, célokkal, feladatokkal, fáradhatatlan. Magyarországon úttörő módon kezdte meg egy jelnyelvi kórus létrehozását. Ő a Gaudete jelnyelvi kórus vezetője. Azokat, akik siket-némák és nem hallják a zenét, a dalt, megtanította a szemükkel „hallani” és kézjelekkel énekelni. Jelnyelvvel „énekelnek”, és ezzel sok-sok fellépésen sikerült már könnyeket csalni épek és sérültek szemébe.

Az intézet lakói korosztályilag 24 évestől elhalálozásig vannak. Egy részük, azért mert elhagyták őket, vagy a szülők elhaláloztak, egy másik részük azért, mert a mindennapi gondozási feladatokat a körülmények nem tették lehetővé a családok számára. Ezért intézményi keretek között biztosítják hozzátartozójuknak a gondozást, miközben látogatják, és időnként hazaviszik őket. Hősünk a pótanyukája ezeknek az embereknek, akik nagyon szeretik Őt. Ez ad Neki újra és újra energiát, kedvet, kitartást a velük való foglalkozáshoz.

Dátum: 2016. 12. 01.

süti beállítások módosítása