Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

A Józan Babák is a Faludi Filmszemle Programjában

2017. január 26. 11:53 - Karmak

jozanbabak_faludi.jpg

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdette jubileumi, XX. tematikus nemzetközi filmszemléjét. Az akadémia az Irgalmasság Évéhez kapcsolódóan idén az irgalmat választotta a szemle hívószavának.

"Közömbösségünk az önzésünk és képmutatásunk eredménye. Az irgalomnak teste és lelke van, ahogyan az embernek is, aki lelkes test és testi lélek. A szegénység mindig konkrét drámái ébreszthetnek fel bennünket lelkiismeretünk álmából. Az irgalom testi formái látszólag a test mozdulásai: jóllakatni az éhezőket, megitatni a szomjazókat, felöltöztetni a ruhátlanokat, befogadni a jövevényeket, ápolni a betegeket, meglátogatni a rabokat, eltemetni a halottakat – mindez azonban nemcsak test. Ahogyan az irgalom lelki megnyilvánulásai sem csak a lélek gesztusai: jó tanáccsal ellátni a bizonytalanokat, tanítani a tudatlanokat, inteni a bűnösöket, vigasztalni a szomorkodókat, megbocsátani a bántásokat, türelemmel elviselni a kellemetlen embereket, imádkozni élőkért és holtakért – mindez sem csak lélek. Test és lélek vagyunk – megbocsátásra, irgalomra éhes embertársak, zarándokok." - tették közzé a szervezők a választott tematika indoklásaként. 

Éppen ezért nagy öröm volt számunkra amikor értesültünk róla, hogy az Északi Támpont által készített Józan Babák című kisfilmet is beválasztották a 2016-os esemény versenyprogramjába.

Dátum: 2016. 11. 14.

süti beállítások módosítása