Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Az Intermédia Tanszék vendégei voltunk

2016. augusztus 27. 10:13 - Karmak

intermedia.jpg

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszéke meghívott minket, hogy mutassuk be az Északi Támpont Egyesületet és a Civil Kamera Programot. Velünk tartott barátunk a Kunszt Alapítvány is.

És hogy mi is az az Intermédia Tanszék?

Az Intermédia feladata a művészképzés kiterjesztése olyan műformák és művészeti technikák felé, melyek a 20. századi képzőművészetben jelentek meg először (fotó-kinetikus és elektronikus művészetek, multimédia, installációs-, environment és akcióművészet, új kommunikációs technikák).


A képzés célja, hogy a hallgató önálló alkotói egyénisége sajátosságait felismerve legyen képes aktív, kreatív jelenlétre az információs társadalom kulturális szféráiban. Sajátítsa el a művészi kifejezés különböző technikáinak, eszközeinek, módszereinek, funkcióinak együttlátását, s ezen belül egy vagy több tradicionális képzőművészeti eljárás művészileg értékelhető gyakorlati alkalmazását. Ismerje, és képzőművészeti kontextusban tudja használni az új, technikai médiumokat (fotó, film, videó, kompjúter) nem pusztán kezelői, hanem alkotói szinten. Az egyetemes és magyar kultúra történetének megismerése, különösképpen a múlt századi művészeti-tudományos változások következményei nyomán adódó kérdések lényegének, gyökereinek megértése alapvető követelmény.

intermedia2.jpg

Az Intermédia programja szakmai elméleti, gyakorlati és általános elméleti részből valamint ezek tanévente történő konkrét aktualizálásából áll. Ez annyit jelent, hogy egyes tárgyak általános leírásán túl az adott szemeszterben indított kurzushoz érvényes programot időszakról időszakra adjuk meg. A jelenlegi alapképzés öt éves, médiaművész diplomát nyújt.

Forrás és bővebb információ ide kattintva.

Dátum: 2016. 04. 02.

süti beállítások módosítása