Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület - Szövetség az Ifjúságért

2016. augusztus 26. 18:23 - Karmak

1992-ben néhány Vésztőn érettségizett diák elhatározta, hogy egyesületet alapítanak, azzal a céllal, hogy a különböző betegségben szenvedő gyermekeket segítsenek.

Kezdetben hétvégi szabadidős programokat szerveztek a gyermekeknek, a családok életét tanácsadással segítették. Sok sikeres pályázatoknak köszönhetően heti rendszerességgel utazó gyógypedagógust, logopédust és gyógytornászt vontak be.

Később igény merült fel állandó hely kialakítására és a mindennapos terápiás szolgáltatások biztosítására. Szülők összefogásával, szakemberek és Vésztő Város Önkormányzatának támogatásával, valamint a Szabó Pál Általános Iskola segítségével beindulhatott a középsúlyosan értelmileg akadályozott és autista gyermekek iskolai életmódra való felkészítése. Az önkormányzattól kapott épületet sikerült otthonossá tenni, s a legszükségesebb terápiás eszközöket beszerezni. Mára már a környező településekről (Békés, Bélmegyer, Biharugra, Csökmő, Körösújfalu, Körösnagyharsány, Okány, Szeghalom) is érkeznek a fiatalok az intézményeikbe.

Ebben a térségben civil szervezetük egyedülálló és példaértékű ellátást biztosít a különböző fogyatékossággal élő fiataloknak. 

A Szövetség az Ifjúságért Program keretében leforgatott legújabb Kisfilmünkben ennek a civil közösségnek az életébe pillantunk bele.

Dátum: 2016. 02. 01. 

süti beállítások módosítása