Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Újabb rangos elismerést kapott a Karmák sorozat

2016. augusztus 26. 12:24 - Karmak

fenntarthato_nap.jpg

A Magyar Telekom Fenntarthatósági Sajtódíj elnevezéssel 2010-ben egy díjat hozott létre, a magyar sajtó munkatársai részére amelynek célja a fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók, riporterek motiválása.

Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket. A nyertes pályázatot egy 10 tagú zsűri - a Magyar Telekom képviselői, Fenntarthatósági Média Klub újságíró képviselői - választja ki, amelynek készítője 500 ezer Ft összegű díjat vehet át a Magyar Telekomtól.

A díj létrehozását elsősorban az indokolta, hogy sokak fejében élnek kérdések a fenntarthatósággal kapcsolatban, hogy milyen lesz a jövő, milyen lépésekre van szükség a fenntartható fejlődés érdekében. Ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket, így az újságírókat is, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljussanak ezek a gondolatok. Sok múlik a médián, az újságírók felelősségvállalásán, hiszen kérdéseket fogalmazhatnak meg és hasznos információkat adhatnak az olvasóknak a fenntartható fejlődés érdekében.

A Telekom a díjat a szintén általa életre hívott Fenntarthatósági Média Klubbal közösen hozta létre.
A Klub 2011-es megalakulásakor a tagok - Magyar Telekom, RTL Klub, TV2, Sanoma, Class FM, CEMP csoport (Index), Origo, Metropol, Axel Springer, Est Média - vállalták, hogy konkrét, gyakorlati példákon keresztül a fenntarthatóságról egyszerű, érthető formában minél szélesebb körben beszámolnak és lefektették egy díj alapjait, amelyet a sajtó számára hoznak létre.

Az idei évben az Északi Támpont csapata vehette át a Karmák - Közösségépítők című filmsorozat Józan Babák című epizódjáért a rangos elismerést. 

fenntarthato_nap_2.jpg

 - Nagy öröm és fontos megerősítés számunkra minden elismerés, ezért nagyon köszönjük, hogy az idei évben a zsűri bennünket tisztelt meg. De ami még talán ennél is fontosabb, minden olyan esemény ahová meghívnak minket és minden olyan díj amit nekünk ítélnek meg, egy újabb alkalom arra, hogy beszéljünk azokról a társadalmi problémákról, melyek az egyesület által készített filmekben megjelennek. - mondta el a díj átvételét követően Tóth Bálint az egyesület elnöke. 

 

 

Dátum: 2015. 09. 26.

süti beállítások módosítása