Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Ott leszünk az I. Magyar Speciális Független Filmszemlén

2016. augusztus 26. 12:49 - Karmak

35 magyarországi és határon túli filmet láthat a közönség a Magyar Speciális Független Filmszemlén, amelyet csütörtökön az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben tartanak Budapesten. Az ingyenes seregszemle programjában az értelmi fogyatékossággal élők, pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók filmjei mellett, a civil függetlenfilmesek sérült emberek világáról szóló alkotásai is szerepelnek – közölték a rendezvény szervezői.

A rendezvény célja, hogy a sérült emberek sokszor zárt, ugyanakkor rendkívül színes és nyitott világára ráirányítsa a figyelmet. Az esemény szervezői a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület.

A sérült emberek - éppen a sérültségeikből adódóan - szűkebb lehetőségekkel rendelkeznek az önkifejezés és a megmutatkozások terén. A speciális filmszemle éppen erre az igényre reagálva teremti meg a lehetőséget. A szemle integrált formában valósul meg, mert a fogyatékkal élő emberek együtt az ép alkotókkal mutathatják be alkotásaikat.

Egyesületünk az alábbi filmekkel vett részt az eseményen:
Karmák – Magálló / Kinter Alexandra
Karmák - Pintér család / Kinter Alexandra
Karmák – Dörnyei Tamás / Kinter Alexandra

Dátum: 2015. 10. 04.

süti beállítások módosítása