Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

vegyDESIGNER - Eufória a laborból

2016. augusztus 25. 08:31 - Karmak

Az Északi Támpont Egyesület dokumentumfilmje.
Bemutató: 2013 június

Projektünkben egy olyan dokumentumfilmet forgatunk, amely elsősorban magát a jelenséget mutatja be. Nem arra fókuszálunk, hogy az egyes szereket bemutassuk  - ezek az információk nagyon rövid úton elavulnának. Fő célunk, hogy átfogó képet mutassunk a designer drog jelenségről. Szeretnénk több szakember és szakmailag érintett személy megkeresésével számos aspektusból megvilágítani a jelen helyzetet, és így elérni, hogy reálisabb, tiszta képet kapjanak a nézők.

Az elkészült film a designer drog témakör több pontját is érinti, de mindig igyekszik elkerülni a moralizálást, pánik keltést. Célunk nem a minősítés, nem akarjuk megmondani, hogy mi a rossz és mi a jó, sokkal inkább egy komplex keresztmetszetet szeretnénk nyújtani.

A most felnövekvő, fiatal felnőtté váló úgynevezett „Z-generáció” sajátos vonásokkal rendelkezik. Ezért a prevenciós munkában is fontos mindezek figyelembevétele. Már nem érhetünk el sikert a klasszikus metódusokkal, poroszos tiltással, szigorral. Az autokratikus megközelítés helyét napjainkban átvette a demokratikus hangvétel. Az elmúlt évtizedek hajtóvadászata, a szigorú tiltás – amint azt láthatjuk – nem érte el célját. A probléma gyökerét talán nem is a tiltás-engedékenység dimenziójában kellene keresni. A tudatosítás, informálás, a saját döntés fontosságának hangsúlya, az alternatívák nyújtása ad igazán lehetőséget arra, hogy javuljon / változzon a droghelyzet. Ezért igyekszünk a filmben is semleges, ugyanakkor tényszerű álláspontot képviselni.

Dátum: 2013. 06. 05.

süti beállítások módosítása