Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Terézanyu gála 2015

2016. augusztus 25. 11:02 - Karmak


A „Miért dolgozol?” kérdésre idén rekord mennyiségű írás érkezett, melyek a láthatatlan munkáról, a család és karrier összeegyeztetéséről, a nők munkaerőpiaci helyzetéről mutat megdöbbentő képet.

Az idei díjátadót jelképesen április 7-én, a láthatatlan munka világnapján tartották, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a nők által végzett munka jelentőségére és értékére.

Alig egy hónap alatt 521 nő vállalta, hogy őszintén, tabuk nélkül vall arról, mit jelent számára a munka, mit jelent dolgozó nőnek lenni. Idén fotók és videók is érkeztek, ám a jelentkezők nagy része inkább megírta a történetét. A legfiatalabb pályázó mindössze 19, míg a legidősebb 74 éves, a legtöbb írás a 30 és 50 év közöttiektől érkezett és sok a visszatérő pályázó is. A zsűrit is megdöbbentette, hogy milyen kíméletlen őszinteséggel vallanak a nők a témáról és a saját életükről.

A gálafilmet az Északi Támpont készítette el.

 

A zsűrinek – Beke Zsuzsa, Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezető, D. Tóth Kriszta írónő, Dobó Kata színésznő, Pásztor Anna énekesnő, Mangó Gabriella orvos és Rácz Zsuzsa író – idén valóban nem volt könnyű dolga, így megosztott díjakat és több különdíjat is odaítéltek.

A gálafilmet az Északi Támpont Egyesület készítette.

Dátum: 2015. 04. 08. 

süti beállítások módosítása