Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

FICE - Szövetség az Ifjúságért

2016. augusztus 25. 09:36 - Karmak


A Szövetség az Ifjúságért program 2014-ben a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesületén (FICE) keresztül a hazai állami gondozott fiatalokat segítette.

A Szövetség az Ifjúságért Program által támogatott FICE célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a gyerekeknek a fejlődéséhez, neveléséhez, képzéséhez és a munka világába való beilleszkedéséhez, akiknek nincs családjuk, vagy akik szociális, egészségügyi vagy nevelési okok miatt nem eredeti családjukban, hanem a gyermek- és ifjúságvédelmi intézményrendszer keretei között nevelkednek. Hazánkban cca. 8.000 gyermek és fiatal él állami gondoskodásban. A FICE számos programot szervez és támogatja a gyermekvédelmi intézményeket saját programjaik megszervezésében.

2014. december 14.-én a támogatásunk segítségével, Ajándéknap címmel egy napos rendezvényt szerveztek és megjutalmazták a gyermekvédelmi ellátásban élő tehetséges gyerekeket, fiatalokat, közöttük az Országos Tehetségkutató Verseny döntőbe jutott résztvevőit. A programra valamennyi gyermekvédelmi intézményből, valamint a nevelőszülői körből meghívták a kiemelkedően tehetséges gyerekeket. Az eseményre 300 gyerek és kísérőik kaptak meghívást az ország egész területéről. Az Ajándéknap a Marczibányi téri Művelődési Központban december 14.-én került megrendezésre.

 Az támogatási program során az Északi Támpont egy 5-7 perces kisfilmet is elkészít, ami bemutatta a társadalmi ügyet, a FICÉ-t mint civil szervezetet és a karácsonyi ajándéknapot is. 

süti beállítások módosítása