Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Mi forgattunk idén az Aranyanyukról

2016. augusztus 25. 09:14 - Karmak

Az idei évben az Északi Támpontot érte a megtiszteltetés, hogy a bemutatkozó kisfilmeket elkészíthessünk a Richter Aranyanyu Díj 2014-es döntőjének a jelöltjeiről.

A díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A díjra három kategóriában lehet jelöléseket leadni: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó illetve orvosnő.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.  A díjat olyan nők vehetik át, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást elindítana, ezért köztünk élő hősnőket keresünk, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Első alkalommal 2011. november 25-én adták ki a díjat jelképező szobrocskákat és a vele járó pénzjutalmat. Egy évben hat díj kerül átadásra.

Aranyanyu 2014 stáblista:

Berkei Éva – pénzügyek
Bíró Bori – szerkesztő
Buczkó Martin – zeneszerző
Fekete Norbert – szerkesztő
Gelencsér Ákos – vágó
Kinter Alexandra – szerkesztő
Nagy András – szerkesztő
Soós Csaba – operatőr
Tóth Bálint – gyártásvezető
Vidos Mihály – szerkesztő
V Molnár István – vágó

A filmek elkészítésében és közzétételében segítségünkre voltak:
Barna Erika, H Molnár Anikó, Kiss Bea, Kucsinka Gabriella, Rácz Zsuzsa

Dátum: 2014. 11. 02.

süti beállítások módosítása