Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Karmák - Színész Bob

2016. augusztus 25. 10:44 - Karmak

Önmagát "hasznos művésznek látja", aki nem vágyik mindenképp színpadra, de örömmel tölti el, ha diákjai ki mernek állni magukért.

Volt színész- a Bárka Színház tagja, és rendező -a Spidron Műhely társulat alapítója, majd a slam poetry megjelenésével a műfaj egyik fő alak(ító)jává lett. A Bob és Bobek Orchestrával zenés esteket ad- de leginkább maga írta versekben szövegel. Horváth Kristóf az Országos Slam Bajnokság 3. helyezettje, a Pilvaker Slam Verseny nyertese. Játszik a Nemzetiben és a Jurányiban, de forgatott már a Akkezdetphiaival videóklippet és számos rendezővel filmdrámát.

Horváth Kristóf ugyanabban a budapesti kerületben született, ahol most is él- a nyolcadikban.

Munkája elsősorban ide kötődik- azokat a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalokat segíti, akik "tehetsége nagyobb, mint a lehetőségeik száma". Olyannyira osztja Francis Bacon véleményét, miszerint " a tudás hatalom", hogy a Roma Oktatási Alappal programot dolgozott ki, amivel tizenéves roma fiatalokat serkent tanulásra. Hasonlóan, ahogy a Karavánban is teszi.

Ahogy mondja milíceát épít- olyan művelt, értő, roma gyerekeket nevel, akik majd drámapedagógusok, önmagukban hívő, egészséges tudatos emberek lesznek, s " jó értelemben véve leterrorizálják az országot"- terjesztve azt a tudást, aminek Ő most csak a magjait ülteti el.

Dátum: 2015. 03. 19.

süti beállítások módosítása