Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Hégető Honorka Díj a “Hétköznapi hősök”-ért

2016. augusztus 25. 08:37 - Karmak

Az Északi Támpont Egyesület, filmes csapata nyerte el idén a Hégető Honorka Díj különdíját. A győztes mű a Karmák című esélyegyenlőségi filmsorozatnak egy 2013-as készítésű fogyatékkal élő családot bemutató epizódja. A rangos közösségi-újságírói elismerést, a díj tizenegy éves története során mindössze második alkalommal vehette át civil szervezet.

“Bízom abban, hogy a díj kapcsán sorozatunk hősei és rajtuk keresztül az általuk megszemélyesített társadalmi ügyek is nagyobb médiafigyelmet kapnak majd. A kollégáimnak pedig gratulálok!” - mondta el a díj átvételét követően Tóth Bálint az egyesület elnöke.

A kisfilm négy ember, két gyerek és két szülő történetét meséli el. Ők a Gaál-család tagjai. Gaáléknál egyszerre hangos az élet két kislányuk káprázatos hegedűjátékától, és a szülők botjainak és tétova lépéseinek kopogásától.

A díjazott epizód Vidos Mihály szerkesztette, Soós Csaba volt az operatőr. V. Molnár István vágta és Tóth Bálint gyártásvezetésével készült el. A sorozat további munkatársai voltak: Baranyi Béla, Berkei Éva, Czeglédi Attila, Erős Balázs, Horváth-Veress Balázs, Kinter Alexandra, Lakos Adrienn, Nagy András, Pálfalvi Lukács.

A Karmák sorozat a Nemzeti Együttműködési Alap és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával készült.

A díjazott film itt megtekinthető: 

hegeto_honorka_dijatado.jpg

Tóth Bálint és Nagy András átveszik a Hégető Honorka különdíjat az Északi Támpont alkotói csapat nevében Mucsányi Mariann és Weyer Balázs zsűritagoktól a díjátadón [Fotó: MTI]

 

Dátum: 2014. 03. 17. 

süti beállítások módosítása