Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

2. hely a Média a Tehetségekért Díjon

2016. augusztus 25. 09:27 - Karmak

A MOL és az Új Európa Alapítvány kihirdette „Média a Tehetségekért Díj” nyerteseit. Magyarország meghatározó vállalataként a MOL a pályázattal arra szeretné ösztönözni a média képviselőit és az újságíró kollégákat, hogy fordítsanak figyelmet a fiatal tehetségekre, sportolókra, művészekre és tudósokra. Az ünnepélyes díjátadóra a Hadik kávéházban került sor.

A MOL és az Új Európa Alapítvány harmadik alkalommal hirdette meg a „Média a Tehetségekért Díj” pályázatát, amelynek keretében négy kategóriában osztott díjakat olyan újságíróknak, akik felismerik a fiatalokban rejlő lehetőségeket, és bemutatják őket a nyilvánosság előtt.

Pályázni olyan 2014. január 1 – október 31. között megjelent írással, interjúval, riporttal lehetett, amely a sport, a tudomány vagy a kultúra területén eredményes fiatal tehetségeket mutatott be. A több mint nyolcvan pályázó közül, akik műveiket a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalra töltötték fel, a nyerteseket háromfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Illényi Balázs, a HVG szerkesztője voltak a tagjai.

„Ezzel a díjjal az elismerésünket fejezzük ki olyan újságírók felé, akik – hozzánk hasonlóan ‐ nagyra értékelik a fiatalokban rejlő tehetséget, szorgalmat és tudást. Nekik köszönhetően jobban megismerjük ezt az új generációt, akiknek teljesítménye, kitartása követendő példa lehet mindannyiunk számára, és akikre méltán büszkék lehetünk” – mondta Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója a díjátadón.

A Média a Tehetségekért Díj pénzjutalommal is jár, az első helyezett és a közönségdíjas pályázók egyaránt százötvenezer forintot kapnak, míg a második és harmadik helyezettek 1‐1 táblagépet és e‐book olvasót kapnak ajándékba.

Az ELTE diákok és az Északi Támpont együttműködésében megvalósuló Álomgyár a TV-Video kategóriában a 2. helyezést érte el. A díjat Cibulya Nikol rendező és Tóth Bálint az egyesület elnöke közösen vették át.

A projektben leforgatott kisfilmekben az ország különböző pontjain élő két példaértékű, ám mégis átlagos fiatal, és egy fiatalokból álló csapat, számos különböző életút jelenik meg – van azonban, ami közös bennük: elszántság, kreativitás és vállalkozókészség. Az epizódokat ELTE végzős filmesek készítették el. Céljuk, hogy a film nyelvén közvetítsék a projekt üzenetét: nem kell gazdagnak, zseninek lenni – a sikeres és boldog élethez elég egy jó ötlet és egy adag bátorság.

A díjazott kisfilmünk “Az elhivatottság művészete” címmel készült el.
főszereplője - Zou De Zsolt
Zsolt élete a zene. Zongorista pályára készül, keményen gyakorol, hogy elérhesse célját. A gyakorlás a technika fejlődését szolgálja, viszont van egy pont, ahol a technika feloldódik, és elkezdődik valami más – a mű életre keltése. Az elhivatottság művészete betekintés a tehetség anatómiájába.
http://indavideo.hu/video/Zou_De_Zsolt

Szerző(k) neve:
Cibulya Nikol - rendező, vágó Klausz Péter - rendező, vágó Hernádi Ambrus - operatőr Krulik Marcell - operatőr Gajdics Dávid - operatőr Ebner Dávid - colorist Pongor András - hangutómunka V. Molnár István - arculat, feliratok Tóth Bálint - gyártásvezető

Médium: www.civilkamera.hu
Megjelenés időpontja: 2014, március 4
Jelölés kategóriája: Művészet

Dátum: 2014. 12. 13.

süti beállítások módosítása