ÉSZAKI TÁMPONT

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Rólunk

Az 1996-ban megalakított Északi Támpont Egyesület non-profit alapon működő, társadalmi célú kommunikációval foglalkozó értékközösség, kreatív csoport.

Hiszünk abban, hogy elhivatott szakemberek segítségével kell és lehet olyan filmeket alkotni, amelyek hasznára válnak mind a kezdeményezőnek, mind a közösségnek. Csak olyan projektek megmutatását vállaljuk, amelyekben mi magunk is hiszünk és amelyekkel azonosulni tudunk, mindezt költséghatékony módon.

Hiszünk abban, hogy a világ jobbá tétele a saját mikrokörnyezetünkben kell, hogy elkezdődjön.

Ars Poetica

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Célunk

Más civil szervezetekkel, vállalatokkal és intézményekkel együttműködve, konkrét ügyeket, történeteket bemutatva pragmatikus párbeszédet kezdeményezünk társadalmi kérdésekben.

Jövőképünk

Munkánk eredményeként a társadalomban a tolerancia erősödik, a civil szervezetek és ügyek ismertsége nő, az önkéntesek és adományok száma gyarapodik.

Fő értékeink

Munkánkat a szolidarítás, a fenntarthatóság és a függetlenség jellemzi.

Miért pont film?

A film máig a leghatékonyabb kommunikációs eszköz, ha nagy közönség eléréséről van szó, a szociális média, a videomegosztó-site-ok korában ez még hatványozottabban igaz. A közönségnek szüksége van inspiráló, pozitív kezdeményezéseket bemutató filmekre. Egy-egy jól kivitelezett alkotás hatalmas változások megindítója lehet, mind a nézőre, mind a bemutatott kezdeményezésre de akár magára a kezdeményezőre nézve is.

A 2010-ben elindított filmkészítő tevékenységünk keretében mostanáig több mint 100, döntően fenntarthatósági és szociális témákat feldolgozó filmet készítettünk el. Munkáink révén az interneten keresztül elért személyek száma többszázezer fő. Az általunk készített filmeket rendszeresen mutatják be helyi és országos vételű tévécsatornák és jelennek meg frekventált portálok címoldalán. Gyakran veszünk részt hazai és nemzetközi filmszemléken, fesztiválokon. Filmjeinkért számos rangos díjat vehettünk már át, akár nagy költségvetésből dolgozó reklámügynökségekkel, kereskedelmi médiumokkal, professzionális filmgyártókkal egy kategóriában.

Hogyan lesz fenntartható a filmkészítés?

Egyesületünk számára priorítás, hogy a karbonlábnyomunkat minimalizálva, fenntartható módon működjünk. A környezetvédelmi elköteleződésünk kiterjed az egyesület alapműködésére, az egyes programok megvalósítására valamint az általunk megvalósított edukatív funkciókra is. 

  • Székhely: Az energiahatékonyság jegyében a székhelyünk energiaigényét a falak, nyílászárók és a tető szigetelésével javítottuk valamint zöld energiát (napelem, napkollektor) veszünk igénybe a működéshez és eszközeink töltéséhez. A munkatársak részére a hulladék szelektív (papír, műanyag/fém, üveg, kommunális) gyűjtésének , a komposztálásnak és a szűrt csapvíz igénybevételének a lehetősége is megoldott.

  • Telephely: Az ügyfelek fogadására vagy személyes találkozást igénylő csapatmunkára egy BKV-val, MÁV-al és kerékpárral egyaránt könnyen megközelíthető, belvárosi közösségi irodában biztosítunk lehetőséget. A 25 szervezet által közösen használt energia (világítás, fűtés, stb.) valamint eszközök (nyomtató, fénymásoló, tárgyalóhelyiségek, konyhaeszközök, stb.) használata szintén jelentősen csökkenti a közösségi irodát igénybevevő szervezetek karbonlábnyomát. Az irodában egy vízgép is rendelkezésünkre áll. 

  • Közlekedés: A közlekedéssel járó környezetterhelés csökkentése érdekében támogatjuk a munkavállalók részéről a homeoffice munkavégzést, az on-line események és konferenciák megtartását. A városon belüli közlekedést lehetőség szerint a BKK és a MÁV szolgáltatásainak igénybevételével vagy elektromos kerékpárral oldjuk meg. A forgatásokhoz használt jármű AdBlue technológiával működik. 

  • Helyszíni munka:  A forgatások folyamán figyelünk arra, hogy munkánk a lehető legkisebb környezeti terheléssel járjon, ezért optimalizáljuk a közlekedést és szállítást valamint minimalizáljuk a keletkező hulladék, megmaradó élelmiszerek mennyiségét és a produkció energiaigényét. Törekszünk a zöld energiák használatára, a kis energiaigányű ledes technológiák alkalmazására. A hulladékot szelektíven gyűjtjük, a vízellátást ballon és kulacs alkalmazásával oldjuk meg. 

  • Véleményformálás: Az általunk készített filmekben törekszünk a fenntarthatósággal kapcsolatos pozitív mintákat bemutatni és normákat közvetíteni nőzőink részére.

 

2022-től tagjai vagyunk az Appy Közösségnek 2023-tól pedig az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének is.

Az Északi Támpont munka közben

Tekintsd meg a wekfotó galériánkat.

Vezetőség 

Tóth Bálint - elnök
producer, esélyegyenlőségi szakértő

toth_balint_kep.jpg Pszichológia és marketing tanulmányait követően a társadalmi célú kommunikáció lett a szakterülete. Hégető Honorka és Fenntarthatósági Sajtódíjjal elismert újságíró. Az Északi Támpontot 2001 óta vezeti. Irányításával az egyesület esetenként a sajtó témaválasztását és közbeszédet is meghatározó, állami és multinacionális partnerekkel is sikeresen együttműködő és számos díjjal elismert professzionális filmgyártóvá fejlődött. 


Nagy András - alelnök,
újságíró, fenntarthatósági szakértő

andras_foto.jpg Közgazdász, környezetvédelmi szakember. Két évtizedet töltött a médiában. Szerkesztő-riporterként dolgozott az ESTFM-nél, az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál (Az Este, Szólás Szabadsága). Majd Franciaországban az Euronews-nál, hazaérkezése után az amerikai AP hírügynökségnél lett videoriporter. Az újságírás mellett készített PR filmeket például az ALDI Magyarország, a Fornetti Zrt., A Richter Gedeon Zrt. számára is. A KARMÁK sorozatunk kitalálója.  

 

Farkas-Kis Máté - alelnök,
matematikus, kutató, egyetemi oktató

mate_kicsi.jpg Okleveles alkalmazott matematikus, MBA fokozattal, és ITIL CSI minősítéssel valamint egyetemi oktató és kutató. Viselkedési- és döntéstudományi területen PhD-zet. A társadalmi vállalkozásokat kutatja. A matematikára nem számolástudományként, hanem gondolkodástudományként tekint. Döntéselméletet tanít, a jövő menedzsereit fenntartható gondolkodásra neveli, és társadalmilag felelős szemléletre ösztönzi.

 

Horváth - Veress Balázs - titkár
informatikus, vállalkozó

balazs.jpg

Informatikai vállalkozó. 1998-tól folyamatosan tagja az Északi Támpont Egyesületnek. Meghatározó szerepet vállalt több sikeres egyesületi program kialakításában és megvalósításában. 

 

 

 

Chilton Flóra - művészeti vezető
filmrendező, operatőr, vágó

flora_2.jpg

 

A Metropolitan Egyetemen filmoperatőr, és animációs rendező mester szakán diplomázott. Operatőrként részt vett az Ernelláék Farkaséknál című film elkészítésében, ami Karlovy Vary-ban elnyerte a Kristály Glóbuszt. Csapatunkban társadalmi témájú dokumentumfilmeket, kisjátékfilmeket és videoklipeket készít. 2019-ben, és 2021-ben Hégető Honorka díjjal ismerték el. Filmjei rendszeresen szerepelnek hazai és nemzetközi filmfesztiválok programjaiban, rendezőként több alkalommal is díjazták.

 

Berkei Éva - irodavezető
nyugdíjas, marketing szakértő

eva_berkei.jpg

Marketingkommunikációs szakember. Pályáját a Magyar Hirdetőnél kezdte később olyan nemzetközi reklámügynökségeknél tevékenykedett mint a JMM-Dasas vagy a TBWA. Nyugdíjas éveit is aktívan tölti az Északi Támpont irodavezetőjeként végez társadalmi szerepvállalást.

 

 

Akik munkájukkal hozzájárultak eredményeinkhez:

Baranyi Béla - szerkesztő

Balogh Péter - világosító

Báthory Róbert - szerkesztő

Bendó Zsuzsanna - rendezőasszisztens

Bessenyei Emma - színész

Bíró Bori - szerkesztő

Biszak Áron - színész

Bor Gergő - programozó, programvezető

Buczko Martin - zeneszerző

Csató Csaba - operatőr

Csánki Zsófia - animátor

Cibulya Nikol - rendező

Czeglédi Attila - arculat direktor

Danó Ildikó - statiszta

Eichner Hanna - vágó

Enyedi Csaba - focus puller

Erős Ádám - hangmérnök

Farkas Franciska - színész, drámapedagógus

Forman Bálint - színész

Gajdics M. Dominika - látványtervező

Grubits Blanka - gyártásvezető asszisztens

Gelencsér Ákos - vágó és utómunka

Géczi Johanna - animátor, kihúzó

Gönczöl Viktor - világosító

Gyuricza Ferenc - hangmérnök, zeneszerző

Havas Tamás - világosító

Hegedűs Gyula - vágó és utómunka

Hejüsz Betti - operatőr, fővilágosító

Hekli Andrea - fotós

Horváth Kristóf - színész, drámapedagógus

Jérôme LI-THIAO-TÉ - zeneszerző

Kádár Blanka Tímea - színész

Kinter Alexandra - szerkesztő

Kisteleki Márton - focus puller

Kovács Márk - operatőr, világosító

Kozma Károly - színész

Kubatov Tamara - fotós

Lauter Attila - fővilágosíó

Lázi Jennifer - maszkmester

Lengyel Adél - dramaturg

Lieszkofszki Fatime - látványtervező, animátor

Maros Bernadett Eszter - smink

Molnár Anita - szerkesztő

Muchichka László - gyártásvezető

Nagy Júlia - makeup artist

Dr. Nagy Szilvia - szakértő

Nádas Balázs - világosító

Pálfalvi Lukács - grafikus

Papp Tamás - világosító

Pászik Cristopher - színész, drámapedagógus

Pásztor Péter - világosító

Paul Ágnes - sajtókapcsolat

Pere András - vágó, utómunka és arculat direktor

Pongor András - zeneszerző

Preszl Éva - programvezető

Oláh Edmond Máté - zeneszerző

Őszi Szilvia - fotós

Seidl Domonkos - utószinkron hangmérnök

Smith Nikoletta - színész

Smith Noémi - színész

Soós Csaba - operatőr

Straubinger Gréta - animátor, kihúzó

Szőr Olivér - segédoperatőr, focus puller

Szviták Zsolt - alapító

Takács Gergely - fotós

Tamási János - hangmérnök

Taracköziné Endrődy Zsuzsanna - könyvelő

Tarsoly Petra - önkéntes

Táborosi András - operatőr

Tisza Kálmán - grafikus

Varga Tamás - színész

Váradi-Orosz Kristóf - technikus, világosító, dramaturg

V. Molnár István - vágó és utómunka

Végvári Balázs - hangmester

Vidos Mihály - szerkesztő

Viszokai Kristóf - segédoperatőr

 

eszaki_tampont_logo_2022_rgb_kicsi.pngALAPÍTVA 1996

APPY PATRNEREK VAGYUNK

appy_logo_new.png

2022-től tagja vagyunk az Appy Közösségnek.

Etikus adománygyűjtők vagyunk

 easzlogo400px.png

2023-tól tagja vagyunk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének.

Adatkezelési tájékoztató

Az Északi Támpont Közhasznú Egyesület az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásainak való maradéktalan megfelelés érdekében az alábbi adatkezelési tájékoztatást nyújtja a természetes személyek adatainak kezeléséről.
A részletes tájékoztató elérhető ide kattintva.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Az átláthatóság érdekében az Északi Támpont Egyesület az Országos Bírósági Hivatal honlapján és átláthatósági dokumentumok oldalán keresztül is elérhetővé teszi az "egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény" és a kapcsolódó "a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről szóló 350/2011. (XII. 30.) kormány rendelet" alapján elkészítendő éves beszámolóit valamint egyéb nyilvános dokumentumait.

JOGI NYILATKOZAT

© Északi Támpont Közhasznú Egyesület Minden, az eszakitampont.hu weboldalon található tartalom az Északi Támpont Egyesület vagy a megjelölt harmadik személyek szellemi tulajdonának minősül. A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások csak az Északi Támpont kifejezett írásbeli engedélyével használhatóak fel, többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé. 

IMPRESSZUM

Cím: 1196 Budapest Zalaegerszeg utca 117.
Telefon: 36 70 365 7245
E-mail: eszakitampont@gmail.com
Internet: eszakitampont.hu
A céget bejegyző hatóság: Fővárosi Bíróság
Nyilvántartásiszám: 01-02-0007440
Adószám: 18085019-1-43
Filmelőállítói reg. szám: NFM/2218/2017 
Felelős szerkesztő: Tóth Bálint
Tárhelyszolgáltató: Blog.hu

süti beállítások módosítása