Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

In Memoriam Amaczi Péter

2016. augusztus 24. 15:25 - Karmak

Tragikus hirtelenséggel elhunyt az Északi Támpont Egyesület tagja, a Tépés Amszterdamban című könyv szerzője, Amaczi Péter. Péter 1995-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerezte első diplomáját. A főiskola végeztével Péter a Richter Gedeon Rt.-ben a befektetői kapcsolatok terén szerzett tapasztalatokat. A gyógyszergyárat elhagyva Amaczi az egyik leghíresebb üzleti egyetemen folytatta tanulmányait Hollandiában (Nyenrode Business Universiteit). Az ötvennégy fős osztály 24 különböző nemzetet képviselt” – idézi fel korai vonzódását a különböző kultúrákhoz.

MBA tanulmányai végeztével megjárta Hollandiát, Francia- és Lengyelországot, valamint az Egyesült Államokat is, hogy aztán 2001-re Japánban kössön ki. 2001-07 között PwC egyik tanácsadójaként  Tokióból vizsgálta a japán befektetési lehetőségeket nemzetközi cégek számára. Az ekkor csupán 36 éves „globetrotter” a PricewaterhouseCoopers tanácsadó üzletágának operation managereként már az egész ázsiai és csendes-óceániai térséget képviselte.

Jelenleg a PwC Vietnámért és Indiáért felelős üzletfejlesztési igazgatójaként  Ho Chi Minh Városban és Hanoiban dolgozott. Péter az MBA-programok társigazgatójaként haláláig részt vett egykori iskolája a Nyenrode Business University Associate vezetésében is.

Dátum: 2010. 09. 23.

Színes egyéniségéhez hozzá tartozott a legfrissebb hálózatelméleti irodalom naprakész ismerete éppúgy, mint a képzőművészetek iránti érdeklődés,  a saját alkotó tevékenység. Világjáró volt, aki erősen ragaszkodott a gyökereihez. Szabadidejében szívesen sportolt, kedvelte a futást és a víz alatti úszást is. Négyszer futott maratont, nyolcszor úszta át a Balatont.

Amaczi Péter barátunk szeptember 19-én hunyt el Ho Chi Minh Városban, helyi idő szerint az esti órákban.

süti beállítások módosítása