Északi Támpont

Történeteinktől jobb lesz a világ.

Elindult Karmák Mentor Program

2016. augusztus 24. 17:56 - Karmak

A Karmák Program filmsorozatában, melyben Tünde is helyet kapott, az idei év talán még 2011-nél is fontosabb lesz - célunkat, „a kézzelfogható segítség nyújtását” úgy tűnik, ez év folyamán tudtuk valóra váltani. Az idei évben kísérleti jelleggel egy személyre szabott ösztöndíjprogrammal támogatjuk filmsorozatuk egyik főhősét, Virág Tündét. A Karmák Mentor Program keretében a kiválasztott hőst egy személyi mentorral és a missziójához szükséges eszközökkel, szolgáltatásokkal segítjük. Így Tündi a Mentor segítségével egy egész éves programot fog véghez vinni, melynek végén egy saját kiállítás a célja.

Egy másik hétköznapi hős: a neve elhallgatását kérő Mentor

Mivel a titokzatos jótevő valóban segíteni szeretne, és nem az öndicsben tündökölni, a nevét nem szeretné viszontlátni semmilyen médium felületén. Tehát az egyszerűség kedvéért nevezzük őt  ”csak” Mentornak - nagybetűvel, mert az igazán kijár neki.

 De hogyan kapcsolódik össze kettejük története?

“Valamelyik (már nem emlékszem pontosan) internetes hírportálon volt egy cikk a Karmák videókról. Végignéztem őket és leginkább ez a kislány, pontosabban fiatal hölgy ragadott meg, mégpedig azért, mert már eddig is nagyon jelentős eredményeket ért el a nyilvánvalóan nehéz körülményei ellenére” - meséli nekünk Tündi jótevője.

“Habár kemény körülmények között fiatalon az embernek sok akaratereje lehet, de ez sem tart örökké, ha mindig falakkal találja magát szemben. Tündiről nem tudhatom, hogy pontosan milyen kihívásokkal kell nap mint nap szembenéznie, de a videó alapján olyan embernek tűnik, aki nem a ‘miért nem megyek’ -et mantrázza, hanem igyekszik megoldást találni a problémáira” - folytatja.

Arról, hogy mi visz rá valakit arra, hogy számára egy teljesen ismeretlen fiatalon segítsen így vall nekünk a Mentor: “a tehetség és szorgalom szükséges de nem feltétlenül elégséges feltétele a sikernek, szerencsére is szükség van. A tehetséget és szorgalmat Tünde már hozta én a szerencsének próbálok besegíteni. A célom kettős, egyrészt szeretnék abban segíteni, hogy leküzdhetetlen akadállyal ne kelljen szembenéznie, másrészt én is jobban érzem magam egy olyan világban ahol az emberek segítenek egymásnak és hát nem várhatjuk másoktól, hogy ezt a világot létrehozzák számunkra.”

Dátum: 2012. 03. 01.

süti beállítások módosítása